1 mellemstort græskar
1 mellemstort hakket løg
½ dl olie
200 g hakkede valnødder eller pecannødder
200 g solsikkekerner
200 g vandkastanier i skiver (kan købes i dåser hos kinesiske købmænd)
2 dl vand eller grønsagsbouillon
200 g skivede champignon
200 g rosiner
¼ dl soja
20 g brunt sukker
1 l. kogt ris.
Skær en 15 cm. rund skive af toppen på græskaret.
Skær sådan at stilken sidder i midten af skiven.
Snit kanten til, så skiven ikke falder ned i græskaret, når den atter lægges på som låg.
Fjern kerner og pulp fra græskarret og skær et uhyggeligt ansigt på ydersiden.
Sæt græskaret i et ovnfast fad.
Sæt fadet i en 175°C varm ovn 15 minutter.
Tilbered imens fyldet:
Svits løget i olie, indtil det er blødt.
Tilsæt nødder, kerner og vandkastanier.
Rør rundt og lad ingredienserne blande sig i et par minutter.
Tilsæt så vand eller bouillon, champignon, rosiner, soja og brunt sukker.
Lad det koge langsomt i ca. 5 minutter.
Kom risen i.
Du kan efter behag smage til med reven muskatnød, kanel og ingefær.
Tag det opvarmede græskar ud af ovnen og hæld risblandingen i.
Læg låget på og sæt græskarret tilbage i ovnen i 40 minutter, eller indtil græskarkødet er mørkt.
Øs og skrab retten op på tallerkener.
Vær opmærksom på at få noget græskarkød med til hver portion.
Server med godt brød til.