1 oksehøjreb ca. 1.5 kg
1 moden papaya
2 kiwi
Saft og skal fra 1 lime
1 dl cremefraiche
2 spsk ribsgele
evt. brøndkarse til pynt
Hasselbachkartofler eller
Aspargeskartofler samt salat
Stegens fedtlag ridses. Papayaen skrælles, og kernerne fjernes.
Kiwi skrælles. Frugterne moses, evt. i blender, med limesaften.
Stegen lægges i en plastpose og frugtmosen fordeles rundt om stegen. Posen lukkes og stilles koldt ca. 1 døgn.
Mosen skrabes af kødet og gemmes.
Stegen lægges i en bradepande og gnides med salt og peber.
Brunes ca. 15 min ved 225°C på midterste ovnribbe.
Steger videre 1 ¼ - 1 ½ time ved 160°C.
Et kødtermometer skal vise 52-60° afhængig af, hvor rød man ønsker stegen.
Lad stegen stå og trække ca. 20 min, inden den skæres i skiver. Stegeskyen hældes i en gryde og fedtet hældes fra.
Frugtmosen røres med cremefraiche, og blandingen røres i stegeskyen.
Saucen smages til med ribsgele og reven limeskal og serveres til kødet.
Pyntes med brøndkarse.