Logo

Dyreryg med Waldorfsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 kg dyreryg
150 g bacon eller fersk spæk i skiver
100 g smør

Sauce:
40 g margarine
4 spsk hvedemel
½ l mælk
kulør
1 dl fløde eller cremefraiche
ribsgele

Waldorfsalat:
Mayonnaise (kan erstattes af creme fraise 18%)
Piskefløde
Grønne eller blå druer
Valdnøddekerner
3 stilke bladselleri
2 syrlige æbler (Belle Boskop)
lidt citronsaft.

Ryggen tørres godt med køkkenrulle og alle hinder fjernes.
Kødet gnides med salt og peber og barderes (dækkes) med tynde skiver af bacon eller fersk spæk og smørklatter.
Ryggen lægges på en rist i bradepanden og stilles i en varm ovn 250°C
i ca. 15 minutter, til den er brunet.

Sauce:
Af hvedemel, fedtstof og mælk, laves en afbagt eller jævnet sauce, der tilsættes kulør og smages til med salt og en anelse sukker.

Saucen koges igennem et øjeblik og hældes over dyreryggen, der steger videre i 1 ½ time ved 160°C til den er mør.
Dyreryggen tages op, og saucen hældes i en gryde og koges op med piskefløde, til konsistensen er passende.
Den skal være jævn.
Smag saucen til med ribsgele og blank den af med en klat smør.
Filetterne skæres fri af dyreryggen , skæres i tynde skive og lægges tilbage på rygbenet.
Ryggen serveres hel, garneret med sukkerbrunede kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele.

Waldorfsalat:
Mayonnaise smages til med salt og røres op med
citronsaft og flødeskum.
Æbler og bladselleri skæres i tynde stykker.
Valnøddekernerne hakkes groft, spar 5-6 stykker hele til pynt.
Druerne halveres og stenene pilles ud.Gem lidt til pynt.
hele frugtblandingen vendes forsigtigt i mayonnaise- flødeblandingen.
Salaten kommes op i en fin glasskål og pyntes med halve vindruer og valnøddekærner.
Waldorfsalat passer til dyreryggen og al slags vildt

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (6 stemmer)
Siden er blevet set 9.359 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her