2-2 ½ kg dyreryg
olie
salt og peber
Blommesaute:
6 stk blommer
timiankviste
2 spsk honning
2 spsk balsamico
salt
peber
Svampe:
500 g blandede svampe
olie
salt
peber
Sauce:
4 dl mørk fond
2 kviste rosmarin
2 dl rødvin
olie
50 g smør
25-50 g mørk chokolade
salt
peber
Dyreryg:
Rens dyreryggen for sener. Pensl med olie krydret med salt og peber. Sættes i en forvarmet ovn ved 220° i 20 minutter. Dyreryggen tages ud. Lad den hvile. Fileten skæret fra benet. Sættes i ovnen igen i ca. 10 minutter. Ved servering skæres kædet i tynde skiver.
Blommesaute:
Blommerne skæres i kvarte og ristes af i honning og timianblade . Kom balsamico på og lad det simre i ca. 5 minutter. Drys med salt og peber.
Svampe:
Rens svampene og steg dem gyldne i olie krydret med salt og peber.
Sauce:
Rist rosmarinen af i olie og kom rødvin og fond på.
Lad det koge ned til der er ca. 4 dl Sigt saucen og varm den op igen. Pisk smør og chokolade i.