2 kg dyrekølle
1 tsk stødt enebær
5-6 skiver (tynde) fersk spæk
1/8 l. piskefløde
1 lille gulerod
1 selleri
3 miniløg
persillekviste
3 dl kogende bouillon
ribsgele
Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og enebær plus lidt smør/margarine.
Dækkes med spækskiverne, stilles på bradepandens ovn rist, der forinden smøres og brunes ved god varme.
Når køllen er fint brun over det hele, hældes lidt af bouillonen i bradepanden, og køllen steger ved jævn varme (200ºC) i små 2 timer. Dryppes af og til.
Imens brunes det afpudsede kød og eventuelle ben i 50 g smør/margarine samt grønsagerne, skåret i småstykker og persillen.
Resten af bouillonen hældes ved, og det hele småkoger over svag varme og under låg i ca. ½ time.
Sies og brunes til saucen sammen med den sky, der dannes under stegningen.
Tilsættes piskefløden under omrøring.
Jævnes ganske let og smages til med citronsaft og ribsgelé.
De smørbrunede kartofler er jo næsten obligatoriske, men råstegte kartofler vil også være et godt tilbehør.
Desuden en meget frisk salat.