Logo

Chili con carne med gratinerede majschips

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chili con carne med gratinerede majschips


Ofte får man chili con carne med hakket kød. Her er en krydret variation med hele kødstykker. Retten kræver forberedelse


300 g tørrede bønner (hvide, brune og/eller røde)
500 g mellemskært oksekød i tern (fx klump)
1 spsk olie
2 finthakkede løg
4 fed finthakkede hvidløg
1-2 finthakkede chilier, efter styrke
1 ds flåede tomater
1 tsk spidskommen
1 tsk karry
2 laurbærblade
1 stang hel kanel
1 tsk koriander

Gratinerede majschips:
150 g majschips
50 g revet cheddar
50 g jalapenos i skiver (Jalapenos e syltet grøn chilifrugt).

*
Stil bønnerne til opblødning i koldt vand i 12 timer.
Kasser vandet og kog bønnerne møre i nyt vand uden salt i 35-40 min. ved svag varme.
Brun kødet i en gryde med olien.
Tilsæt løg, hvidløg, chili, flåede tomater og vand til det dækker kødet.
Kog op og tilsæt spidskommen, karry, laurbærblade, kanel og koriander.
Lad chilien koge indtil den begynder at jævne sig selv og kødet er mørt, ca. 1 ½ time.

Kom de kogte bønner i og varm dem igennem.
Smag til med salt og peber og server med gratinerede majschips med ost.
Læg majschipsene i et ovnfast fad, drys med revet cheddar og jalapenos, og grill dem midt i ovnen til osten er smeltet.

 

Tips: I stedet for tørrede bønner kan du bruge 2 dåser kogte bønner.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her