600 g udbenet svinebov
2 løg (ca. 200 g)
1 spsk olie
1 stang kanel
2 spsk carry
2 spsk hvedemel
300 g cherrytomater
800 g hvidkål, spidskål eller savoykål
Tilbehør:
41/2 dl ris
250 g gulerodsterninger
40 g rosiner
Skær kålen i strimler og kom den i en gryde med 6 dl kogende vand tilsat ½ tsk salt. Kog kålen i 4-5 minutter og hæld den derefter i en sigte (vandet gemmes).
Pil og halvér løgene, skær dem i skiver og svits dem i olien i en tykbyndet gryde.
Skær svinekødet i store stykker.
Brun kødet på en pande og kom det i gryden.
Tilsæt carry, kanel og hvedemel og bland det hele godt.
Tilsæt kålvand til det dækker kødet.
Lad det simre under låg i ca. 30 minutter.
Smag til med salt og peber.
Halvér tomaterne og bland dem i lige før gryden tages af.
Kog risene med gulerodsterningerne.
Tilsæt rosiner når risene er kogt.
Anret kålen i et varmt fad og hæld kødblandingen over.