2 mellemstore auberginer i tykke skiver
olivenolie til stegning
2 spsk tahini
2 spsk vand
½ citronsaft
1 fed knust hvidløg
1 tsk shoyu Hirsepilaif
1 lille finthakket løg
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt koriander
175 g hirsekorn
100 g tørrede skyllede abrikoser
4 kryddernelliker
21/4 dl hvidvin eller cider
41/2 dl kogende vand
salt
peber
Forvarm ovnen til 180º
Sautér aubergineskiver ne i olivenolie, til de er netop gyldne og bløde. Læg dem i lag i et dybt, ovnfast fad.
Bland tahini og vand i en skål. Tilsæt citronsaft, hvidløg shoyu og bland godt. Hæld det over auberginerne og bag retten - utildækket - 20 min. Hold det varmt.
Sautér imens løget i 1 spsk olivenolie 3-4 min., til det er blødt. Tilsæt hvidløg, koriander og hirse og steg 2-3 min. mere.
Skær abrikoserne i tynde skiver . Kom dem i gryden med kryddernelliker, hvidvin eller cider og kogende vand. Bring gryden i kog igen og lad det simre 20 min., eller til hirsen er kogt. Smag til og server det varmt sammen med auberginerne