Logo

Byzantisk hirsepilaff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 mellemstore auberginer i tykke skiver
olivenolie til stegning
2 spsk tahini
2 spsk vand
½ citronsaft
1 fed knust hvidløg
1 tsk shoyu Hirsepilaif
1 lille finthakket løg
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt koriander
175 g hirsekorn
100 g tørrede skyllede abrikoser
4 kryddernelliker
21/4 dl hvidvin eller cider
41/2 dl kogende vand
salt
peber

Forvarm ovnen til 180º

Sautér aubergineskiver ne i olivenolie, til de er netop gyldne og bløde. Læg dem i lag i et dybt, ovnfast fad.

Bland tahini og vand i en skål. Tilsæt citronsaft, hvidløg shoyu og bland godt. Hæld det over auberginerne og bag retten - utildækket - 20 min. Hold det varmt.

Sautér imens løget i 1 spsk olivenolie 3-4 min., til det er blødt. Tilsæt hvidløg, koriander og hirse og steg 2-3 min. mere.

Skær abrikoserne i tynde skiver . Kom dem i gryden med kryddernelliker, hvidvin eller cider og kogende vand. Bring gryden i kog igen og lad det simre 20 min., eller til hirsen er kogt. Smag til og server det varmt sammen med auberginerne

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.896 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her