Mager grillet svinekotelet med løgringe er en velsmagende
afveksling til den sædvanlige burger, en rigtig hamburger.
• Koteletterne koges først, for at mindske fedtindholdet •
En ret med meget protein.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Burgere med kotelet
4 svinekoteletter uden ben
1 flaske, 250 g grill(barbecue)sauce
1 stort løg
4 hamburgerboller, ristede
4 tykke skiver ost (17%)
* Fremgangsmåde:
1 Læg koteletterne i 7 dl vand i en gryde.
Bring i kog ved jævn varme, læg låg på og lad dem simre i 15
min.
Tag koteletterne op og dup dem tørre med køkkenrulle.
2 Tænd for grillen og lad kullene gløde til de er helt
hvide.
Eller tænd for gasgrillen på jævn varme.
Pensl koteletterne på begge sider med grillsauce og placer
dem på grillen.
Grill 10 cm fra varmen, vend en gang.
De skal stege ca. 15 min.
Pensl koteletterne med saucen under grillningen 1-2 gange.
3 Skær løget i ringe og læg dem på grillen når der mangler
10 min.
Grill dem til de er møre.
4 Del burgerbollerne og rist dem nogle minutter på grillen.
Læg brødet på 4 tallerkener.
Læg en osteskive i bunden af hvert brød.
Læg koteletterne ovenpå osten og læg løgringene øverst.
Læg den anden halvdel af brødet ovenpå.
Server straks.
Tips & råd
Da kødet steges over kul kan fedtet omdannes til
kræftfremkaldende stoffer.
For at forhindre at fedtet drypper, brænder og omdannes til
kul, placeres kødet på et stykke folie.
Løgringene falder ikke igennem risten hvis de placeres på en
bid folie.
Vend dem nu og da, de skal blive møre, men ikke brune.
FORBERED: Trin 1 kan gøres dagen før.
Lad koteletterne blive kolde, dæk dem med plastfolie og stil
dem i køleskabet til de skal grilles.
PR. PORTION: Energi: Kcal 374 = kJ 1561
Kulhydrat 21 g Protein 44 g Fedt 13 g (31%) Fibre 2 g