Logo

Bulgurgratin, Pikant

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I Italien serverer man gerne en semulje af majsmel, polenta, som tilbehør. Til denne gratin benytter vi bulgur, som også er ideelt egnet

I Italien serverer man gerne en semulje af majsmel, polenta, som tilbehør. Til denne gratin benytter vi bulgur, som også er ideelt egnet

 

5 dl mælk

130 g bulgur

½ tsk salt

50 g reven parmesanost + 4 spsk til pynt

20 g smør

salt, peber og muskat

1 æggehvide

 

Mælk, bulgur og ½ tsk salt hældes i en gryde, piskes godt sammen med piskeriset og bringes i kog, medens der røres af og til.

Der skrues ned til svag varme, og det hele koges videre i 5 minutter under stadig omrøring.

Gryden tages af komfuret, og det hele står og trækker under låg i yderligere 10 minutter.

4 små gratinforme (12x8 cm) smøres.

Reven parmesanost og 20 g smør vendes i grøden.

Det hele krydres kraftigt med salt, peber og muskat.

Æggehvide piskes stiv med 1 knsp salt og vendes i grøden.

Massen fyldes i formene og drysses med 1 spsk reven parmesan på hver.

Bulgurgratinerne sættes på en plade på øverste rille i den forvarmede ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i 5-7 minutter.

Osten skal være smeltet og let gyldenbrun.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her