med Kartofler i butterdej og Paprikasauce
2 stk svinemørbrad
100 g champignon
1 løg
1 æg
smør
lucernespirer
2 plader butterdej
4 store kartofler
2 tomater,
Mørbraderne deles i 2 og bankes meget tynde, krydres med salt, peber og paprika, herpå kommes det finthakkede løg og champignon, lukkes sammen og vendes i det let piskede æg, brunes godt i smør og steges ca 5 min. Anrettes på et varmt fad, pyntes med lucernespirer og ½ ristet tomat.
Kartofler i butterdej:
Kartoflerne skrælles, rives på den grove side af rivejernet og vaskes godt i koldt vand. Sauteres i olie uden at brune, afkøles og kommes op på en plade butterdej som er rullet ud til det dobbelte, krydres med timian: Pladen lukkes sammen og pensles med æg i kanten og bages i en varm ovn ved 225º i ca 15 min.
Paprika Sauce:
1 løg
100 g bacon
3 tsk tomatpure
1 bouillonterning
¼ l piskefløde (evt. mere)
paprika
Løg og bacon skæres i terninger og ristes godt i smør, tilsættes terning, paprika, tomatpure og piskefløde, koges jævn i ca 10 min, smages til med salt, evt. lidt mere paprika og lidt smør.