800 g oksetykkam
olie til stegning
1 renset gulerod i grove stykker
½ renset porre i mindre stykker
100 g renset knoldselleri i mindre stykker
1 laurbærblad
5 hele sorte peberkorn
1 terning oksebouillon
1 liter vand
1 løg, delt i to
salt og peber
400 gram skrællede kartofler
100 g peberrod, fintreven
2 belle de boskop æbler
Agurkesalat af ½ agurk
*
Sådan laves braiseret oksetykkam
Oksetykkammen steges af i stor gryde på alle sider.
Tilsættes grønsager, krydderier, bouillonterning og vand.
Koges ved svag varme i ca. 60 min. Affedtes og skummes jævnligt.
Kartoflerne sættes over at koge.
Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker, koges til mos i lille kasserolle med en anelse vand og under låg.
Kort før servering tilsættes peberrod.
Kødet anrettes sammen med æble-peberrodskompot samt de kogte kartofler og lidt agurkesalat.
Tips: Bouillon fra stegen gemmes til suppe.
Den resterende kød kan evt. anvendes til "pyt i pande".