Den populære livret er her i en ny version med blød
kartoffelmos lavet med sødkartofler og en lækker topping med svinekød og grønsager.
Kom smeltet karrysmør på toppen, og du har en ny livret på menukortet.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 35 min.
#
Kartoffelmos:
750 g sødkartofler (batat)
500 g kartofler
salt og peber
Topping med svinekød og grønt:
2 porrer
2 gulerødder
2 persillerødder eller pastinakker
4 svinekoteletter
2 spsk olie
10 stilke frisk timian
Karrysmør: 50 g smør og 2 tsk karry
*
Skræl de to slags kartofler.
Skær dem i terninger, og kom dem i en gryde med vand, så det
dækker.
Kog dem helt møre det tager 15-20 min.
Gem 2-3 dl kogevand, og hæld resten fra.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en stor
gaffel.
Spæd med kogevand. til mosen er blød og lækker, og smag til
med salt og peber.
Rens porrerne, og skær dem i skiver.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i små terninger.
Skær koteletterne i tynde strimler, og brun dem på alle
sider i halvdelen af olien på en varm pande. Læg kødet på en tallerken.
Steg alle grønsagerne i resten af olien på panden i ca. 15
min., til de er helt møre.
Rør ofte og skru evt. ned for varmen, så de mørner uden at
brænde på.
Pluk bladene af timianen.
Bland dem med grønsager og kød på panden.
Varm det hele godt igennem, og smag til med salt og peber.
Smelt smørret i en lille kasserolle, til det begynder at
bruse.
Tilsæt karry, og tag gryden af varmen.
Anret mosen på et varmt fad eller tallerkener.
Fordel kød og grønsager ovenpå mosen.
Dryp med karrysmør og server.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin