Logo

Boller i selleri med ris pilaw

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

pilaw eller pilaf er let og lækkert tilbehør til boller i selleri. Pilaf laves ved at rise koges i buillion.  Retten er perfekt til den lille familie på farten. Hurtig og nem aftensmad.


Madopskrift billede


2 Personer

300 g hakket kalv og flæsk 12%
1 æg
1 laurbærblad
salt og peber
4 stængler blegselleri, i skiver
2 dl væde fra retten
10 g hvedemel
20 g smør
100 g ris
olie til stegning
1 bouillonterning
½ løg, finthakket
¼ dl piskefløde

*

Hakkekødet blandes med æg, og krydres. Stilles i køleskab i 10 min.

Risene steges i lidt olie sammen med løg i en gryde til de er klare.

Tilsættes 2 dl vand og koges i 8 min. og trækker yderligere 10 min.

En gryde med rigeligt vand tilsat lidt salt, bouillonterning og laurbærbladet koges selleri 2 min og tages op.

I samme vand pocheres farsen, formet i små kugler, ca. 12 min. og tages op.

I en lille gryde bages smør og hvedemel op, deri kommes pochervandet, ca. 2 dl til det bliver en jævn sauce.

I denne sauce kommes kødboller, selleri og fløde, smages til med salt og peber. Risene serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.566 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her