Ordet pesto kommer fra det italienske pestàre, som betyder at støde. Og ved at bruge en morter får du i bogstaveligste forstand banket aroma ud af basilikummen.
Til 2 personer:
2 stk kyllingefilet
husholdningsfilm
2 skiver mozzarella
Pesto:
50 g basilikumblade
1 fed nyt hvidløg
et godt nip havsalt
30 g pinjekerner
4 spsk friskrevet parmesan
90 ml ekstra jomfruolivenolie
1. Start med pestoen. I en morter skal du støde de første fire ingredienser sammen, inden osten blandes i. I en blender eller en foodprocessor blandes alt på en gang. Samtidig tilsættes olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens motoren kører.
2. Afpuds kødet. Læg det mellem to stykker film, bank det med en kagerulle, og rul det til ca. ½ cm tykkelse.
3. Steg fileterne 2 minutter på hver side i en smule smør.
4. Smør en stor skefuld pesto på hver filet, og læg en skive mozzarella ovenpå. Derefter lægges det på en rist og sættes i ovnen under grillen, til osten er smeltet. Hæld resten af pestoen på panden, rør 2 spsk vand i, hæld lidt over kødet, og bland resten sammen med pastaen.
En kyllingefilet er udmærket gæstemad, men pestoen bør være hjemmelavet! Pasta er perfekt til, suppler gerne med en håndfuld babyspinat.