400 g skært oksekød (klump, yder. eller inderlår) i tynde skiver.
12 letknuste enebær
75 g smør
2 laurbærblade
Salt, peber
2-3 spsk hvedemel
1 liter oksebouillon
Kulør (kan udelades)
Bank kødskiverne godt og krydr med salt, peber og enebær.
Brun dem godt i smørret nogle stykker ad gangen.
Læg alle de brunede kødstykker i gryden med et drys hvedemel imellem "lagene", stik laurbærbladene i, hæld bouillon på og bring gryden i kog. Vend rundt ind imellem, så kødstykkerne ikke klistrer sammen.
Læg låg på og lad småsimre i ca. 45 minutter.
Tag kødet op og si saucen.
Smag til og farv evt. med lidt kulør.
Vend kød og sauce sammen igen og server bankekødet med en god kartoffelmos.
Den "gamle" opskrift på bankekød:
"Skært Oksekød skæres i pæne Stykker og bankes paa begge Sider; Hvedemel, stødt Tvebak, Peber og Salt blandes, Kødet vendes deri og brunes over en rask Ild paa Panden. En Skefuld Hvedemel brunes i Margarine tilligemed nogle revne Løg i en lille Gryde, spædes med Vand eller Bouillon og lidt Peber; Nelliker; salt og et Par Laurbærblade tilsættes; det brunede Kød kommes heri at koge, til det er mørt. Kødet anrettes i Saucen og serveres med kogte Kartofler eller Kartoffelmos. "