Logo

Baekenofe à la Mémé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Baekenofe er en alsacisk ragout på fem slags kød, marineret i vin, med kartofler og diverse grønsager, som kan serveres med en salat på mache (feldsalat) med godt brød og et glas Pinot Gris.

(10 personer)
 
800 g oksekød, gerne tykkam.
800 g kalvekød, gerne tykkam.
800 g svinekød, gerne nakkekam.
2 kg porrer i skiver a 1 cm
1 kg gulerødder i julienne.
600 g løg i skiver.
2 halverede svinehaler.
3 halverede svinefødder.
3 kg kar­tofler i store tern.
1 l fløde (38%)
75 cl tør Riesling
Salt, peber og stødt ingefær
Smør
 
Skær alt kød i store tern og brun af på en pande.
Smag til med salt, peber og ingefær.
Damp porrer, gulerødder og løg lidt i smør.
Tag en Baekenofe-form eller en gryde med låg og læg ingredien­serne i lagvist.
Kartofler i bunden, så gulerødder, porre, løg, kød og så løg igen, gulerødder, porre, kartofler og til slut svinehaler og svi­nefødder.
Varm fløden og vinen op og hæld det i formen/gryden, sæt låg på og gør det tæt med noget brød­dej hele vejen rundt.
Bag Baekenofe i ovnen time ved 250º og 2 timer ved 180º.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.767 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her