300 g tørrede, hvide bønner
1 krydderbuket
3 gulerødder
3 løg
1 fed hvidløg
salt og hele peberkorn
150 g bacon
1 spsk Maizenamel
½ bdt persille
Skyl bønnerne og lad dem ligge i blød i koldt vand i mindst 4 timer.
Hæld vandet fra bønnerne.
Hæld frisk vand på, så det dækker, tilsæt krydderbuketten og lad bønnerne koge i 45 min.
Klip bacon i små strimler, der svitses i en stor gryde.
Pil løgene og hak dem groft.
Skrab gulerødderne og skær dem i stave.
Kom løg og presset hvidløg i gryden og lad det svitse, til løgene er klare.
Derefter tilsættes gulerødderne.
Lad dem snurre med i 5 min. Pas på, det må ikke branke!
Fjern krydderbuketten fra bønnegryden.
Tag bønnerne op med en hulske og læg dem i grønsagsgryden.
Spæd med 5 dl af bønnesuppen.
Lad retten småkoge over svag varme i ca. 20 min.
Tilsæt salt og 6-8 hele peberkorn.
Hvis man synes, retten er lidt tynd, kan man jævne med Maizenamel, der er udrørt i lidt vand.
Drys med hakket persille lige inden serveringen. Giv grovbrød til