Du kan både bruge friskhakket, magert oksekød eller
"rigtige" oksebøffer. Saucen er god til begge dele.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Stege/kogetid: 18 min.
#
2 hakkebøffer af magert, hakket oksekød
eller 2 bøffer af oksefilet, oksemørbrad eller tyndsteg
1 spsk olie
2 skalotteløg
1 dl rødvin
1½-2 dl oksefond/bouillon
25 g koldt smør
Tilbehør: fx stegte kartofler og grønsager
*
Krydr bøfferne med salt og peber, og brun dem på en varm
pande med ½ spsk olie ved stærk varme.
Skru ned for varmen, og steg hakkebøffer 5-6 min. og
"rigtige" bøffer 2-3 min. på hver side.
Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.
Pil skalotteløgene og hak dem fint.
Steg dem i resten af olien på panden i et par min.
Tilsæt rødvin, og lad det koge ind et par min.
Tilsæt fond/bouillon, og kog det ind til en sirupsagtig
konsistens - ca. 8 min.
Tag panden af varmen, og pisk smørret i saucen.
Smag til med salt og peber, og server bøfferne med sauce og
det valgte tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin