En ret for dem som synes om sprød butterdej. Dejen fyldes
med oksekød, champignoner, løg og bacon eller røget skinke.
• Vælg helst magert oksekød.
• Bacon og røget skinke til fører B-vitamin.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30-40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Bøf i butterdej
4 tynde skiver mørt oksekød (600 g)
1 spsk smør eller margarine
1 løg
4 skiver mager bacon (eller røget skinke)
125 g friske eller konserverede champignon
4 plader butterdej
4 spsk kyllingeleverpostej
* Fremgangsmåde:
1 Lad kødet fa stuetemperatur.
Varm ovnen til 200 °C.
Beklæd en plade med bagepapir og stil den til side.
2 Smelt fedtstoffet på en stor teflonpande og brun hastigt
kødskiverne på begge sider.
Tag dem af panden og hold dem varme.
3 Pil løget og hak det fint.
Striml baconskiverne og steg strimlerne sammen med løget på
panden.
Rens svampene og hak dem fint og kom dem i baconblandingen.
Lad det stege yderligere 2 min. Tag panden fra varmen.
4 Rul butterdejen ud til kvadratiske plader.
Læg en skive kød på hver plade.
Smør kyllingeleverpostej på kødet og fordel champignon-,
løg- og baconblandingen henover.
Fold dejen sammen over fyldet og knib sammenføjningerne til
(se Tips & råd).
5 Læg pakkerne på pladen og bag i ovnen 30-40 min.
Tips & råd
Sådan folder du butterdejen: løft hjørnerne af dej pladen op
mod midten.
Knib hjørnerne sammen i toppen. Tryk derefter
sammenføjningerne sammen.
Champignoner kan spises rå, marinerede, stegte eller stuvede.
Man kan bruge alle dele på champignonen.
Rengør svampen for løs jord og snavs.
FORBERED
Lav butterdejspakkerne klar dagen i forvejen og opbevar dem
på en plade i køleskabet.
Tag pladen ud og lad den stå lidt i stuetemperatur. Bag som
anvist ovenfor.
PR. PORTION: Energi: Kcal 624 = kJ 2620
Kulhydrat 33 g Protein 42 g Fedt 36 g (52%) Fibre 1 g