Små bøffer skåret af skinkesteg serveres her med en superlækker sennepssauce, smagfulde basmatiris og en serveringsklar råkostsalat.
2 dl basmati ris
1 håndfuld grønærter (1 dl.)
200 g skinkemignon bøffer
1 æble
2 forårsløg ( eller 1 løg)
200 g sennepssauce
250 g råkostsalat
Sennepssauce:
2 mellemstore løg
40 g margarine/olie/smør
1 spsk vineddike eller hvidvin
2-3 dl bouillon
2 tsk lys kryddersennep - dijon
2 spsk hakket frisk estragon eller 1 tsk. tørret
salt og peber
jævning og evt 1-2 spsk fløde eller cremefraiche
1. Kom risene i en gryde med 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt.
Bring i kog, skru ned og lad det simre 15 min. for meget svag varme under låg.
2. Dup kødet tørt og pensl det med olie.
Grill bøfferne ca. 5-6 minutter på hver side (grill/grillpande/pande), pensl med lidt olie undervejs og krydder med salt og peber.
Lad kødet hvile et par minutter inden servering.
3. Skær æblet i små tern og snit løg(ene) fint.
Svits løg i en lille gryde, til de er klare og kom æbletern ved.
Hæld fedtstoffet fra panden og kog den af med bouillon.
Kom skyen i gryden og smag til med hvidvin/eddike, sennep, estragon, salt og peber.
Jævn den let, og kom lidt fløde eller creme fraiche i.
Varm det op under omrøring og lad saucen simre 5 min.
4. Kom lidt grønærterne i risene, når de er færdige.
5. Anret bøfferne på tallerkenerne.
Hæld saucen hen over bøfferne og server med ris og råkost.