Se vores lækre opskrifter og få inspiration til sunde og
lækre retter. Her kan du søge blandt flere hundrede opskrifter med billede af
den færdige ret.
Til 4 personer
#
2 andebryst
1 tsk szechuanpeber
Sursød sauce:
1 skalotteløg finthakket
1 spsk vindruekerneolie
1
stjerneanis
1½ dl
risvineddike
1 dl
ketchup
1 dl vand
½ tsk sambal oelek
25 g sukker
1 spsk Maizena
2 porrer i skiver
100 g bønnespirer
1 bok choy skåret i skiver
Tilbehør: kogte jasmin ris
*
Rids andefedtet i et ternet mønster, knus szechuanpeberkornene
let, og gnid dem på kødsiden af brystet.
Smør et ovnfast fad let med olie, og læg kødet i med
fedtsiden opad.
Steg det i ovnen ved 200 °C i 18 minutter.
Sauter løg i olie i en gryde, tilsæt stjerneanis,
risvineddike, ketchup, sambal oelek og sukker, lad det koge op, og lad det
derefter simre i 3 minutter.
Rør Maizena med lidt vand, rør det i saucen, mens der piskes
hele tiden.
Sluk for varmen, tilsæt grønsagerne, og lad det stå i nogle
minutter.
Skær andebrystet i skiver, hæld saucen med grønsagerne
henover, og server straks med ris til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin