Logo

And, stegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g svesker
1 and (2-2 ½ kg)
¼ kg æbler
 
Sveskerne sættes i blød dagen før. anden gøres i stand, skylles og tørres godt ind- og udvendigt.
Flommefedtet og fedtet fra tarmene lægges i koldt vand, før det afsmeltes og bruges til smørrebrød.
Æblerne vaskes, skrælles, skæres i skiver og drysses med sukker.
Anden gnides indvendigt med salt og fyldes med æbler og svesker.
Der sys for den, eller den holdes sammen med kødpinde, inden den "sættes op" gnides med salt og steges i ovn.
Anden lægges på risten over bradepanden med ryggen opad i den første trediedel af stegetiden. resten af stegetiden lægges den på ryggen og steges færdig med brystet opad.
Anden kan steges ved almindelig stegning eller langtidsstegning.
Ovntemperatur: 200-250°C til bruning og 160°C til stegning i 1 ½-2 timer ved almindelig stegning og ca. 3 timer ved langtidsstegning på 130°C.
Ca. 20 minutter før anden er færdig, hældes skyen fra, ventilen åbnes eller ovndøren stilles på klem, og anden efterbrunes ved ovnvarme alene og med termostaten på 200-250°C.
Man kan eventuelt hælde lidt koldt vand over anden, når den efterbrunes, det gør skindet sprødt.
Skyen hældes fra bradepanden, fedtet skummes af, og den måles, jævnes og tilsmages, eventuelt med reven appelsinskal og -saft.
Anden skæres for og serveres med brunede og/eller hvide kartofler, appelsinsaft eller rødkål og æbler og svesker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her