1 oksebov med ben
1 dl hvedemel
2 spsk olie
2 hele løg
5 cm friske ingefær
½ l oksebouillon
1 spsk tomatpuré
¼ tsk kanel
1/8 tsk kardemomme
1/8 tsk stødt kommen
300 g faste kartofler
250 g champignon
salt og peber
2 store bananer
1 spsk olie
flûtes
Kødet skæres fra benet (der gemmes), skær i mundstore tern.
Vendes i hvedemel og brunes i olie sammen med benet.
Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden.
Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes.
Retten simrer under låg i 1 time.
Kartoflerne halveres og kommes i gryden.
Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver.
Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber.
Bananerne skrælles, halveres og deles på langs.
Brunes i olie på en pande og serveres varme med flûtes.