1.5 kg oksebov med marv og benet intakt
3 store gulerødder
2 storre porrer
2 persillerødder
2 rødløg
3 fed hvidløg
2 guldøl ( Fregat-øl er gode )
salt og friskkværnet peber
1 bdt frisk timian (lille)
olivenolie og smør til bruning af steg
fløde og lidt kulør til saucen
kartofler smør og mælk til mos
Tag en stor støbejernsgryde og brun boven godt af i olie og smør.
Tag den op og kom de skrællede og groftskårne grønsager i og svits dem lidt af.
Læg herefter boven ned ovenpå grønsagerne og hæld de 2 fregat-øl i gryden.
Kom eventuelt også lidt vand i, bare sådan at boven er halvt dækket af væske.
Læg låget på gryden, skru ned for varmen og lad gryden stå og simre i 1 ½-2 timer.
Lav en god gang kartoffelmos og mens den står og sætter sig så kommer det gode...
Tag boven op, benet skulle gerne falde ud helt af sig selv, og tag de udkogte grønsager op med en si eller hulske og kom dem i en blender. Returnér nu de blendede grønsager til gryden og tilsæt fløde og kulør til saucen. Smag den til.
Skær kødet i ½ cm tykke skiver med en meget skarp kniv ( ellers trevler kødet ) og server det i et dybt fad med saucen henover.
Med kartoffelmos til er der ingen som forlader bordet sultne !!
Der bør drikkes øl til, men en kraftig rødvin vil også gøre sig fint.