Trykkoger: 30-40 min. - alm. gryde: 1½ time.
# Ingredienser
2 vildænder
8 skiver bacon, i strimler
50 g smør/margarine
salt, peber
2 dl hvidvin
½ l piskefløde
kulør
salt, peber
meljævning
Pynt: 150 g vindruer, halverede, udstenede
* Tilberedning
Del ænderne i portionsstørrelser.
Brun baconstrimlerne, tilsæt smør eller margarine og brun andestykkerne heri, et lag ad gangen.
Læg alle stykkerne tilbage i gryden, drys med salt og peber.
Tilsæt hvidvinen.
Trykkog 30 minutter - afkøl hurtigt.
Føl efter om kødet er mørt, ellers trykkog 5 minutter mere.
Tag andestykkerne op i et halvdybt fad.
Hæld piskefløden i stegeskyen, kog saucen godt igennem og tilsæt evt. lidt kulør.
Smag til med salt og peber og jævn den evt. en anelse.
Varm halvdelen af druerne i saucen, hæld den over andestykkerne og pynt med resten af druerne.
Server små kogte kartofler til.