Logo

Hjortesteg soyamarineret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjortesteg soyamarineret

 

En marinade kan løfte smagen frem på en fantastisk måde. Her marineres en herlig hjortesteg med soya, hvidløg og ingefær.

• Marinaden indeholder intet fedt.

• Andet vildt eller okse- eller kalvesteg kan også tilberedes efter denne opskrift.

Forberedelse 5 min. + marinering. Tilberedning 1½ time + 10 min. hvile. 4-6 portioner

 

# Råvarer til Hjortesteg soyamarineret

1 kg frossen hjortesteg

1-1½ tsk salt

½ tsk groftkværnet sort peber

MARINADE:

1¼ dl soya

3 fed hvidløg

1 tsk frisk, reven ingefær

3 dl vildtfond eller grønsagsbouillon

SAUCE:

stegesky + marinade

2-3 dl fløde 13%

2-3 spsk maizenamel

 

* Fremgangsmåde:

1 Bland soya, presset hvidløg, ingefær og bouillon.

Puds evt. sener og fedt af stegen.

Læg stegen i en tyk plastpose, hæld marinaden over, luk posen og lad marinere mindst 5 timer, gerne natten over. Vend stegen nu og da.

 

2 Varm ovnen til 175 °C.

Tag stegen ud af posen, dup den tør. 

Gnid stegen med salt og peber, stik et stegetermometer i, se Tips & råd.

Læg stegen i et fad og steg i ovnen til termometeret viser 70-75 °C.

Det tager ca. 1½ time.

Øs med lidt af marinaden under stegningen.

Tag stegen ud, pak den i folie og lad den hvile mindst 10 min.

 

3 Lav saucen: bland stegeskyen med resten af marinaden og lad det koge nogle minutter.

Si, spæd med fløden og jævn saucen med maizenamel udrørt i lidt koldt vand.

 

4 Skær stegen i tynde skiver og anret dem på varme tallerkener.

Server med sauce, kartoffelbåde, gelé og letkogte sukkerærter.

 

Tips & råd  

 

Hjortesteg soyamarineret

Sådan anvender du et stegetermometer: stik termometeret i den tykkeste del af kødet, ind til midten. Steg ved 175 °C til termometeret viser 70-75 °C.

 

Hjortesteg soyamarineret

I en stegepose bliver kødsaften i posen og stegen behøver ikke øses.

Læg kødet i posen, luk den tæt til og stik termometeret gennem posen.

 

PR. PORTION: Energi: kcal 420 = kJ 1764

Kulhydrat 11 g Protein 60 g Fedt 15 g (32%) Fibre <1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her