En marinade kan løfte smagen frem på en fantastisk måde. Her
marineres en herlig hjortesteg med soya, hvidløg og ingefær.
• Marinaden indeholder intet fedt.
• Andet vildt eller okse- eller kalvesteg kan også
tilberedes efter denne opskrift.
Forberedelse 5 min. + marinering. Tilberedning 1½ time + 10
min. hvile. 4-6 portioner
# Råvarer til Hjortesteg soyamarineret
1 kg frossen hjortesteg
1-1½ tsk salt
½ tsk groftkværnet sort peber
MARINADE:
1¼ dl soya
3 fed hvidløg
1 tsk frisk, reven ingefær
3 dl vildtfond eller grønsagsbouillon
SAUCE:
stegesky + marinade
2-3 dl fløde 13%
2-3 spsk maizenamel
* Fremgangsmåde:
1 Bland soya, presset hvidløg, ingefær og bouillon.
Puds evt. sener og fedt af stegen.
Læg stegen i en tyk plastpose, hæld marinaden over, luk
posen og lad marinere mindst 5 timer, gerne natten over. Vend stegen nu og da.
2 Varm ovnen til 175 °C.
Tag stegen ud af posen, dup den tør.
Gnid stegen med salt og peber, stik et stegetermometer i, se
Tips & råd.
Læg stegen i et fad og steg i ovnen til termometeret viser
70-75 °C.
Det tager ca. 1½ time.
Øs med lidt af marinaden under stegningen.
Tag stegen ud, pak den i folie og lad den hvile mindst 10
min.
3 Lav saucen: bland stegeskyen med resten af marinaden og
lad det koge nogle minutter.
Si, spæd med fløden og jævn saucen med maizenamel udrørt i
lidt koldt vand.
4 Skær stegen i tynde skiver og anret dem på varme
tallerkener.
Server med sauce, kartoffelbåde, gelé og letkogte
sukkerærter.
Tips & råd
Sådan anvender du et stegetermometer: stik termometeret i
den tykkeste del af kødet, ind til midten. Steg ved 175 °C til termometeret
viser 70-75 °C.
I en stegepose bliver kødsaften i posen og stegen behøver
ikke øses.
Læg kødet i posen, luk den tæt til og stik termometeret
gennem posen.
PR. PORTION: Energi: kcal 420 = kJ 1764
Kulhydrat 11 g Protein 60 g Fedt 15 g (32%) Fibre <1 g