Børnene fordyber sig i madlavning som aktivitet, de lærer teknikker, vasker op, og spiser sammen til sidst – ved veldækkede borde.
6 personer
# Ingredienser
800 g kartofler
1 spsk olie
3 kviste rosmarin
Salt og peber
Tundeller:
1 bundt forårsløg
20 g kapers
2 dåser tun i vand
2 æg
75 g rasp
½ dl mælk
1 bundt purløg
1 spsk sennep
Salt og peber
2 æg
75 g rasp til panering
1 spsk olie
1 citron
Coleslaw:
3 gulerødder
2 æbler
Saft af ½ citron
300 g hvidkål eller spidskål
1 bundt persille
2 dl yoghurt naturel, 1½%
2 spsk mayonnaise
2 tsk sennep
Salt og peber
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne og tør dem godt.
Skær kartoflerne i både og vend dem med olie.
Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, drys med
hakket rosmarin og krydr med salt og peber.
Steg kartoflerne i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
Tundeller
2. Snit forårsløgene meget fint. Hak kapers.
Afdryp tun og rør den sammen med æg, raps og mælk.
Hak dild og purløg og hæld det i farsen sammen med
forårsløg, kapers og sennep.
Krydr farsen med salt og peber.
3. Form farsen til 16 små frikadeller på størrelse med
golfbolde.
Vend dellerne i sammenpisket æg og dernæst i rasp.
Læg tundellerne på en bageplade med bagepapir.
Dryp olien over og steg dem i ovnen ved 200 °C i ca. 20
minutter, til de er sprøde.
Coleslaw
4. Skræl gulerødder. Skær æblerne i kvarte og fjern
kernehuset.
Riv æbler og gulerødder på den grove side af et rivejern og
dryp citronsaft over.
Snit kålen helt fint. Hak persillen.
5. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og smag dressingen
til med salt og peber.
Vend gulerødder, æble, kål og persille med dressingen.
Se alle opskrifter for børnekokke