#
Ingredienser
600 g tunfilet
Teriyaki marinade, se opskrift herunder
Salt, kværnet sort peber, spid
Teriyaki marinade:
5 cm frisk ingefær
5 fed hvidløg
4 dl tør vermouth
3 dl soya
2 dl vand
1 dl østerssauce
¾ dl brun farin
*
Tilberedning
Skær tunfileten i passende stykker og kom dem i en plasticpose eller
i en skål med teriyaki marinade.
Lad dem marinere og sæt stykkerne på spid.
Grill: Tunen kan grilles, så den er gennemstegt - ca. 3-4 min på hver side -
blot med en sprød skorpe og rå indvendig.
Så skal tunen blot have 1-2 minutter på hver side.
Pensl eventuelt til sidst med marinaden og dryp også tunen med saft fra Grillede citroner.
Krydr med salt og peber.
Teriyaki marinade:
Riv ingefær og hvidløg og bland med de øvrige ingredienser.
Opvarm marinaden, så farinen smelter, afkøl derefter.
Det er en kraftig marinade, så bliv ikke forskrækket, når den smages til.
Tag en lille portion marinade fra, der kan anvendes ude ved grillen til at pensle med.
Marinade, der har været anvendt på rå råvarer, skal kasseres!