Sushi er det perfekte eksempel på det japanske køkken. Den
japanske mad er let og har en frisk karakter. Spis og nyd • Noritang er meget
rig på kalcium og jern • Agurk indeholder meget C-vitamin.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 12 min. 20 stk.
# Råvarer til Sushi tapas:
2½ dl rundkornede ris
1 spsk risvin- eller hvidvinseddike
1 spsk sukker
4 blade noritang
50 g røget laks, finthakket
1 agurk, finthakket
TIL SERVERINGEN:
wasabi (japansk peberrod)
japansk soya
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl risene i et dørslag eller en gryde, til vandet er
klart og rent.
2 Læg risene i en gryde med 2½ dl koldt vand.
Dæk til og stil til side i 30 min.
3 Sæt gryden med vand og risene på blusset ved god varme,
til vandet koger.
Skru ned og lad det simre i 12 min.
Tag gryden fra varmen og lad den stå i 10 min. med låget på.
4 Kom vineddike og sukker ned til risene og rør godt rundt
med en gaffel.
Lad risene svale af og rul det derefter til små boller.
Afkøl bollerne i 10 min.
5 Skær noribladene til rektangler eller kvadrater.
Placer hver risbolle på en bid nori.
Læg laks og agurk på toppen.
Server med wasabi og soya til.
Tips & råd
Anvend en sushimåtte hvis du vil rulle sushien sammen.
Læg et lag ris på noritangen og laks og agurk i en stribe
ovenpå risene.
Rul sammen og skær ud.
Lav syltet ingefær ved først at skære den i bidder.
Hæld den så over med kogende vand, 1 spsk sukker og 4 spsk
risvineddike.
Lad det trække 30 min.
PR. STK.: Energi: Kcal 41 = kJ 172
Kulhydrat 6 g Protein 2 g Fedt 1 g (22%) Fibre O g