En laksesalat er en
god måde at få brugt rester af kold fisk på. Hvis du ikke har en rest tilberedt
laks, kan du dampe et stykke laks i en lille gryde med lidt letsaltet vand
eller stege den på en lille pande med ½ spsk olie. Den skal have 8-10 min. i
alt.
Arbejdstid: 20 min. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Laksesalat med fennikel og
rygeost:
125 g bagt eller
kogt laks
¼-½ fennikel med top
¼ rødløg
4 spsk rygeost eller
flødeost naturel
2 spsk cremefraiche
4 små sprøde
salatblade
2 skiver groft
rugbrød
salt og friskkværnet
peber
*
Sådan laves Laksesalat
med fennikel og rygeost:
Bryd laksen i små
stykker.
Rens fennikelknolden
og skær den i små terninger.
Gem toppen til pynt.
Pil rødløget og hak
det fint.
Rør rygeost og
cremefraiche sammen med fennikel og laks.
Smag til med salt.
Skyl og tør
salatbladene og læg dem på rugbrødet.
Fordel laksesalaten
ovenpå.
Drys med rødløg, små
toppe af fennikel og friskkværnet peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------