Skær torsken op, tag indvoldene ud.
Skrab torsken godt og skyld den vældig godt.
Lad den ligge en times tid i iskoldt vand.
Tag den op og læg den på et fad.
Drys salt på og lad den stå 4-5 timer på et køligt sted.
Skyl torsken grundigt.
Læg den i gryden eller fiskekedlen i koldt vand med ca. 1 håndfuld salt.
Når vandet koger er torsken færdig.
Hvis de har den omtalte fiksekedel skal torskehovedet ikke skæres af.
Hvis der er rogn, lever eller mælk, serveres dette til, men husk at koge
leveren i en gryde for sig selv og husk at rognen skal koge længere end
torsken.
Saucen laver de af ⅓ fiskesuppe ⅓ kartoffelvand og ⅓ mælk.
Det er alm. opbagt sauce.
Desuden serveres hakket persille, hakket hårdkogte æg (2-3 stk), reven
peberrod, smeltet smør og lidt ekstra fiskesennep og så hvide kartofler.