Nyd en god sild til
aftensmad. Matjesfileter og nye kartofler er en god sommerklassiker.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min.
#
250 g nye kartofler
2 rødløg
½ dl vand
1 dl rødvinseddike
1 spsk sukker
4 skiver rugbrød
25 g smør
4 store matjesfileter
eller gammeldags modnede kryddersild
1 bundt dild
2 håndfulde
feldsalat
Pocherede æg:
2 liter vand
1 dl eddike
4 store meget friske
æg
lidt groft salt
friskkværnet peber
*
SKRUB kartoflerne
rene, og kog dem møre i 15-20 min. i letsaltet vand.
Lad dem køle lidt
af.
PIL rødløgene, og
skær dem i tynde skiver.
Kog de tynde
rødløgsringe i vand i ca. 3 min.
Tilsæt vineddike og
sukker, og kog i et par min. mere, til løgene er tilpas møre.
Lad dem køle af.
SMØR brødet med
smør, og læg skiver af kogte kolde kartofler på.
SKÆR matjesfileterne
i mindre stykker, og vend dem sammen med fintsnittet dild.
FORDEL sildene på
kartoflerne med syltede rødløg og salatblade.
BRING vand og eddike
i kog i en gryde. Vandet skal stå 8 cm op ad kanten.
SLÅ et æg ud i en
kop, og krydr med salt og peber.
Lad forsigtigt ægget
glide ned i det kogende vand, og fortsæt hurtigt med resten af æggene et ad
gangen.
Dæmp varmen, så det
lige simrer, og giv æggene 6-7 min.
TAG æggene op med en
hulske, og fjern trevler af æggehvide.
Læg et afdryppet æg
på hver sildemad, og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin