(4 personer)
# Ingredienser
1 kg rokkevinge uden skind
150 g smør
Saft af 1-2 citroner
4 endive
Mynteblade, helst arabisk mynte
50 g rørsukker
2 snittede skalotteløg
1 fed snittet hvidløg
Olivenolie, salt, peber
* Tilberedning
Varm en stegepande op og brun forsigtigt smørret.
Hæld det brunede smør gennem en fin sigte over i en skål.
Placer skålen i en lidt større skål med isterninger og pisk, til smørret bliver cremet.
Smag smørret til med citronsaft salt og peber og fortsæt med at piske,
til smørret kan formes med en ske.
Form 4 æg af smørret med en spiseske og sæt dem på køl.
Pensl rokkevingerne med olivenolie og krydr med salt og peber.
Vend rokkevingerne på en meget varm grillpande ca. 30 sekunder på hver side -
eller til de har fået et pænt grillmønster.
Steg fisken færdig i en forvarmet ovn ved 220 °C i 5-7 minutter.
Skær endiverne i tykke strimler og svits dem i en varm pande med lidt olivenolie.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg samt rørsukker og smag til citronsaft, salt og peber.
Vend de plukkede mynteblade i lige før servering.
Anret rokkevingerne med det piskede smør på toppen og endivesalaten a part.