Logo

Fiskehusets stuvede torsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
1. En frisk torsk udbenes, filete­res og pocheres forsigtigt i salt­vand eller fiskebouillon.
Man skal beregne ca. 150 gram torsk. til en frokostret og 250-300 gram til en hovedret.
 
2. Når torsken er pocheret, tages den op af gryden med en hulske og anrettes på saucen, (lige dele fiskeveloute og hollandaisesau­ce), i et gratinfad og dækkes med skivede champignons, der er dampet i en blanding af vand og Amontillado-sherry.
 
3. Torsken serveres med varme flûtes og ledsages af en flas­ke med stænkeprop med samme sherry (Amontillado/kraftig Creme ­Sherry) som man selv skal stænke over torsken, når den var serveret på den varme tallerken.
 
Fiskebouillon:
1. Torskehoveder og fiskeben lægges i en gryde med så meget vand og tør hvidvin, at det lige dækker.
Kog op og skum, hvor­efter der tilsættes 2 gulerødder, 2 løg og et stykke selleri, altsam­men skåret i skiver, samt 3 laur­bærblade, en kvist timian, nogle stilke persille og hele hvide pe­berkorn.
 
2. Lad det koge i ca. 30 min. ved svag varme, si det og smag til med salt.
 
Fiskeveloute:
Lige dele smør og hvedemel bages op, tilsættes fiskebouillon, koges godt igennem og sies.
 
Sauce hollandaise:
1 spsk lys vineddike
¼ tsk knuste hvide peberkorn
¼ tsk salt
3 æggeblommer
250 gram usaltet smør
citronsaft
 
1. Vineddiken og 1 spsk vand med peberkorn koges ind til en tredjedel, tages af varmen og til­sættes 1 spsk koldt vand.
 
2. Æggeblommerne piskes med den afkølede vineddike og salt i 6-7 min, til det skummer og er cremet (svag varme).
Brug vandbad.
Det blødgjorte smør tilsættes i små klumper under stadig piskning. 
Smag til med citronsaft og salt.
 
3. Fiskeveloute og hollandaise blandes i lige dele. 
Bliver hollan­daisen for tyk, kan man evt. spæ­de med lunkent vand.
Pas på varmen: hollandaise skiller let, eller æggene koagulerer. 
Varmen må ikke overstige 60 °C.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her