Både mørksej og kulmule er lidt oversete”torske-fisk”. Men
de er faktisk billigere alternativer til torsken, og kan bruges i alle “retter
med torsk”. Tilberedning: Mørksejens kød er federe, en smule mørkere og blødere
end torskens. Kan som andre torskefisk både koges, dampes, steges og grilles.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 40 min.
# Ingredienser til Fiskeburger med mørksej:
400 g mørksej i filet
½ tsk sukker
½ tsk salt
4 kviste timian
1 spsk olie
200 g spidskål
1 dl bredbladet persille
25 g rød mizuna eller rucola salat
2 spsk æbleeddike
1 spsk olie
1 tsk sukker
salt og sort peber
4 burgerboller
Tatarsauce:
2 forårsløg
100 g syltede drueagurker
2 spsk kapers
½ bdt dild
2 spsk mayonnaise
1 dl skyr
*
Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft
Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr, smag til med
salt og peber
Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker og salt og
peber sammen og mariner kål, persille og mizuna/rucola salat i ca. 3-4 minutter
Skær filetten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse, drys dem med
sukker, salt og hakket timian
Lad det marinere i 15 minutter
Steg fisken i olie, på en varm pande i ca. 1 minut på hver
side
Lun/grill bollerne og smør dem med tartarsauce, lav en
burger med stegt fisk og kålsalat
Tips: Mørksej kan skiftes ud med de fleste danske fisk.