Her er en ny variant af den klassiske ret, hvor den stegte
bacon er erstattet med røget laks.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 30 min. 4 personer
#
Kartoffelmos:
1½ kg melede kartofler
4 dl sødmælk
25 g smør
½ tsk groft salt (pas på, laksen salter også)
friskkværnet peber
Til "kærligheden":
2-3 løg
25 g smør
ca. 200 g røget laks (uden skind og ben)
1 bundt purløg
Tilbehør: evt. rugbrød
*
SKRÆL kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Kog dem ca. 20 min. i usaltet vand, til de er helt møre.
Hæld vandet fra (gem lidt), og damp kartoflerne tørre i
gryden.
Mos dem med et en kartoffelmoser eller en stor gaffel.
VARM mælken, og rør den i mosen til en passende konsistens.
Tilsæt smør, og smag mosen til med salt og peber.
PIL løgene, og skær dem i tynde skiver.
Steg dem gyldne i en gryde med smør. Skær laksen i små
terninger.
ANRET mosen med stegte løg og røget laks, og drys med
fintklippet purløg.
Server med rugbrød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin