Lav din egen fiskefars, det er nemt med en foodprocessor. Lav
en let og lækker sommerret, og servér bagt fisk med gode kartofler som låg ...
Indrømmet, hjemmelavet fiskefars smager bedst.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
Fiskefars:
300 g filet af
torsk, sej eller laks
1 tsk salt
2 spsk hvedemel
eller kartoffelmel
1 lille løg (revet)
1 æg
1-1½ dl mælk eller
fløde
peber
Kartoffellåg:
400 g store
kartofler
25 g smør
25 g revet ost
salt og peber
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Skær fisken i mindre
stykker og kør dem til fars i en foodprocessor/hurtighakker.
Tilsæt salt og de
øvrige ingredienser mælken dog lidt ad gangen.
Smag til med peber
og tilsæt evt. smag - se tips.
Lad gerne farsen
hvile i køleskabet 20 min. før brug.
Bred fiskefarsen ud
i et ovnfast fad smurt med smør.
Skræl kartoflerne og
riv dem groft.
Pres væden af dem og
vend dem sammen med smeltet smør, salt og peber.
Fordel kartoflerne
over farsen med let hånd.
Drys med revet ost
og sæt fadet i ovnen ca. 30 min., til overfladen er gylden og sprød, og
fiskefarsen er gennembagt.
TIPS: Fiskefarsen
kan krydres med hakkede krydderurter, hakkede soltørrede tomater og oliven,
skaldyr og chili eller lignende.
madABC.dk har mange
dejlige fiskeretter - se selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin