Logo

Bagt fiskefars med sprødt kartoffellåg - igen er madABC klar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagt fiskefars med sprødt kartoffellåg - igen er madABC klar

 

Lav din egen fiskefars, det er nemt med en foodprocessor. Lav en let og lækker sommerret, og servér bagt fisk med gode kartofler som låg ... Indrømmet, hjemmelavet fiskefars smager bedst.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

Fiskefars:

300 g filet af torsk, sej eller laks

1 tsk salt

2 spsk hvedemel eller kartoffelmel

1 lille løg (revet)

1 æg

1-1½ dl mælk eller fløde

peber

 

Kartoffellåg:

400 g store kartofler

25 g smør

25 g revet ost

salt og peber

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Skær fisken i mindre stykker og kør dem til fars i en foodprocessor/hurtighakker.

Tilsæt salt og de øvrige ingredienser mælken dog lidt ad gangen.

Smag til med peber og tilsæt evt. smag - se tips.

Lad gerne farsen hvile i køleskabet 20 min. før brug.

Bred fiskefarsen ud i et ovnfast fad smurt med smør.

Skræl kartoflerne og riv dem groft.

Pres væden af dem og vend dem sammen med smeltet smør, salt og peber.

Fordel kartoflerne over farsen med let hånd.

Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ca. 30 min., til overfladen er gylden og sprød, og fiskefarsen er gennembagt.

 

TIPS: Fiskefarsen kan krydres med hakkede krydderurter, hakkede soltørrede tomater og oliven, skaldyr og chili eller lignende.

 

madABC.dk har mange dejlige fiskeretter - se selv her


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 25.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her