Her er også en god opskrift: en goansk klassiker
# Ingredienser1 ½ kilo kyllingekød
¾ tsk salt
ca.3 spsk citronsaft
230 gram revet kokosnød
½ tsk gurkemeje
5-6 stk tørrede chilier
4 spsk korianderfrø
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk fennikelfrø
½ tsk sort peber
5-6 stk kardemommekapsler
½ tsk nelliker
5 cm kanel, knækket
stjerneanis
lidt muskatblomme
⅓ stk muskatnød
2 spsk birkes
1 stk løg i skiver
6-7 fed hvidløg
5 cm revet ingefær
1 spsk olie
3-3,5 dl vand
2 stk løg
4 spsk olie
ca.¾ tsk salt
3 dl vand
friske kariblade
* Tilberedning
Kyllingekød overdrysses med salt og citronsaft. Det hele blandes godt og marinerer i omkring 20 minutter.
Nu til saucen, der kræver mange ristede og sauterede ingredienser. I panden kommes revet kokosnød. Der tilsættes gurkemeje og røres rundt. Der tilsættes tørrede chilier, korianderfrø, spidskommenfrø, fennikelfrø, sort peber, kardemommekapsler, nelliker og knækket kanel. Stjerneanis giver saucen den specielle smag. Så tilsættes muskatblomme og muskatnød.
Alle krydderierne ristes på en tør pande. Tilsæt birkes og lad dem riste med i få sekunder. Derpå tages de op og kværnes. Så skal løg, hvidløg og ingefær brunes i olie. Når krydderipastaen skal laves, kommes kokos i blenderen, tilsæt de ristede krydderier. Tilsæt de sauterede løg. Dertil vand. Og så skal det blendes.
Afslutningsvis er 2 løg blevet brunet i olie. Og så tilsættes al krydderipastaen. Der røres rundt.
Så kommer de marinerede kyllingestykker i. Tilsæt salt og vand. Varm det op, til det simrer, læg låg på og lad det stå 25 minutter, eller til kødet er mørt. Når kødet er mørt, mangler det sidste: Drys friske kariblade over.