En både sund og nem måde at få kylling på, en skøn pesto der
er perfekt til kød, kylling og i sandwiches. Her er forslag til mad til 2 dage
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 90 min.
# Ingredienser
Kylling:
1 kylling, suppler med ekstra kyllingebryster til dag 2
salt og peber
olie
Pesto:
1 bdt. basilikum
½ bdt. bredbladet persille
140 g parmesan
2 fed hvidløg, pillet
2 spsk solsikkekerner
1 tsk salt
1½ dl olie
Blomkålssalat:
1 blomkålshoved
1 hoved hjertesalat
1 squash
*
Tænd ovnen på 200 °C
Del kyllingen i 8 stykker.
Kom den i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, dryp lidt
olie over og krydr med salt og peber.
Kom evt. lidt vand eller vin i bunden af fadet, og giv den
ca. 40-50 minutter.
Tjek om kødsaften er klar, når du prikker med en nål i kødet
- Så er kyllingen færdig
Pesto:
Vask basilikum og persille og dub det tørt.
Skær parmesanen i mindre stykker.
Kom det hele i en blender og blend til massen er helt
ensartet.
Kom det i et skoldet glas og opbevar på køl.
Blomkålssalat:
Del blomkålen i små buketter.
Damp blomkålen 2 min. og kom kålen i koldt vand.
Skyl salaten og tør den.
Bræk den i mindre stykker, og kom i en rummelig skål.
Tilsæt blomkål
Skær squash i skiver og grill dem på en grillpande
(alternativt et par min i olie på en sauterpande).
Skær dem i mindre stykker og kom det i salaten.
Fordel 3-4 spsk. pesto over og vend rundt.
Server med kylling og små kartofler eller brød.
Tips: Steger du kyllingebryster med, så gem dem til næste
dag.