Logo

Kog en høne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kog en høne

 

Høns og kyllinger er billig mad, især til suppe- og hvis du alligevel har suppegryden fremme, så læg en ekstra høne i. Af en kogt høne eller to kan du lave en stærk suppe med majs - eller en blid, legeret suppe. Kogt hønsekød er fint til madpakken, til salater og som fyld i supper og gryderetter.

 

Kogt høne

Til 4 personer + rester til 1-2 dage Tilberedningstid: ca. 2 timer

#

1 stor suppehøne eller 2 kyllinger

½ tsk salt

10 hele peberkorn

1 bdt persille

1 laurbærblad

2 porrer

2 gulerødder

1 løg

*

1. Læg en høne eller to i en stor gryde og hæld så meget vand ved, at det dækker.

Bring suppen i kog og skum grundigt (se Supper og saucer).

2. Tilsæt ½ tsk salt og de hele peberkorn samt en suppevisk af grønne porreblade, persille og laurbærblad.

3. Lad hønen koge ca. 1 time eller til den er næsten mør.

Fjern suppevisken.

4. Rens grønsagerne, skær dem i mindre stykker og lad dem koge møre.

5. Tag hønen op og lad den dryppe af, inden den deles i portionsstykker.

Server den varm med grønsagerne til og en lys sauce (se Hvide saucer), evt. tilsat asparges.

6. Den siede hønsekødssuppe kan serveres som den er eller fx med en rå eller kogt æggeblomme i hver suppekop.

 

Kog en høne

1. Først koger du suppe på hønen og de hele grønsager.

 

Kog en høne

2. Suppen sies og fedtet fjernes.

Nu tilsætter du ituskårne grønsager.

 

Kog en høne

3. Hæld den siede suppe over.

Du kan fx komme tomater i - og persille.

 

Kog en høne

4. Det kogte kød skæres i fine strimler, som varmes i suppen.

Tilsæt krydderier.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her