Logo

Tørstegt krydret kød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

1000 g lammekød
5 cm Frisk ingefærrod
10-12 fed hvidløg
4 spsk hakket frisk grøn koriander
2 store hele brune kardemomme
¼ tsk stødt kanel
2 tsk stødt chili efter smag
7 hele nelliker
2 tsk hele spidskommenfrø
10 hele sorte peberkorn
3 hele grønne kardemomme
1 ½ spsk hel korianderfrø
2 dl yoghurt naturel
8 spsk olie
2 store løg, hakkes
500 g tomater, hakkes
1½-2 tsk salt
1 laurbærblad
3 friske grønne chili, hakkes og bruges til pynt

* Tilberedning
Skær kødet i 2½ cm terninger.
Ingefærrod, frisk grøn koriander og hvidløg hakkes og røres til en mos.
Nelliker, spidskommen, peberkorn, grøn kardemomme, korianderfrø stødes i en krydderimølle og blandes med mosen sammen med chilipeber og stødt kanel.

Rør yoghurten jævn med en gaffel og bland den med krydderimosen.
Lad kødet marinere i den krydrede yoghurt i 3 timer.

Opvarm olien i en gryde på middel blus.
Når olien er gennemvarm steges de hakkede løg til de er let lysebrune.

Tilsæt de store brune hele kardemomme og rør i retten.
Kom derefter det marinerede lammekød i og steg det i 10-15 min, til det er brunet.

Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad og salt og lad retten koge på lavt blus indtil kødet er mørt.

Hvis det er nødvendigt, kan man tilsætte 1½-2 dl vand, men når retten er færdig, skal den være næsten tør og kun tyk sauce klæbende til kødstykkerne.
Er der for meget væde tilbage, skal man skrue blusset lidt op og laden den fordampe.

Pyntes med hakkede friske grønne chili.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her