Logo

Kallunsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der anvendes kallun af unge, nyslagtede sommerlam. Kallun er indmad, nærmere betegnet mave og fedttarme. Til en gang kallun hører også lammefødderne.

# Ingredienser 
2 lammekallun
1 kg lammebryst
3 liter vand
1 spsk salt
1 suppevisk af porre, selleritop, persille, timian og laurbærblade
½ kg nye gulerødder
¾ kg ærter
1 smørbolle (50 g smør/margarine og 50 g hvedemel)
salt og hvid peber
1 bdt persille

* Tilberedning 
Lammefødderne renses, flækkes og lægges i koldt vand tilsat salt.
Kallunerne skrabes mindst 3 á 4 gange og overhældes der imellem med kogende vand. 

Fedttarmene skrabes og renses på den udvendige side, hvorpå de skæres op og renses indvendigt.
De rensede fedttarme skæres tillige med kallunerne i små firkantede stykker og kommes sammen med lammefødderne og et stykke lammebryst i det kolde vand i gryden.

Bringes i kog, skummes omhyggeligt, salt og suppevisk tilsættes, og det hele skal småkoge under låg i 4–5 timer.

Når alt er omtrent mørt, tilsættes først de rensede, snittede gulerødder og lidt af de pillede ærter.
Når grønsagerne er møre, tages suppevisk, lammefødderne og –brystet op, og suppen jævnes med smørbollen, der tilsættes under piskning. 

Suppen får endnu et opkog, smages til med salt og hvid peber og drysses ved serveringen med hakket persille.
Kallunsuppe anrettes i terrin eller skål.
Serveres i dybe tallerkener og det varme, udskivede lammebryst spises til.
Groft brød serveres til.

 
Bemærk: Det kan være svært at fremskaffe de fornødne kallun, så de må bestilles i god tid hos slagteren hvis ikke man selv har får.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.110 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her