I denne menu skal
noget af maden marinere eller hvile, og både fisken og kålen bliver blødere,
når den får tid i en syrlig marinade.
Marineret fisketatar med mango
Arbejdstid: 30 min. Marineringstid:
ca. 2 timer. 4 personer
#
6-8 rødspættefileter
uden skind
½-1 lille rød chili
½ tsk salt
2 citroner
2 spsk olie
1 lille fast grøn
squash
2-3 tomater
1 moden mango
1 håndfuld friske
koriander
Tilbehør: evt. brød
*
SKÆR fisken i
strimler eller terninger.
RENS chilien og
smag, hvor stærk den er.
Hak chilien fint, og
drys det på fisken sammen med salt.
PRES citronerne, og
hæld saften over fisken, så den er dækket.
Lad det marinere i
køleskab i ca. 2 timer.
Fisken ændrer
konsistens og bliver mere hvid.
HÆLD ½ af lagen fra
fisken.
Bland fisken og
resten af lagen med olie.
SKÆR små terninger
af squash, tomat og skrællet mango.
Bland dem i
fiskesalaten, og smag til med salt.
DRYS med
korianderblade, og server evt. med brød.
Karrykrydret lammesteg med spidskålssalat
Arbejdstid: 45 min.
Marineringstid: 1-2 timer. Stege/kogetid: 45 min. Kødet er fryseegnet.
4-5 personer
1 udbenet lammebov
2
tsk salt
ca. ½ spsk stærk
karry
2 håndfulde
bredbladet persille
Spidskålssalat:
1 spidskål
2 gulerødder
1 lille løg
1 spsk
hvidvinseddike
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
2-3 dl cremefraiche
9%
2-3 spsk hakket persille
Tilbehør: bulgur
eller ris
KRYDR kødet
indvendigt og udvendigt med salt.
Krydr indersiden med karry og hakket
persille.
Snør kødet med bomuldssnor.
LÆG stegen i et
ovnfast fad, og sæt det i ovnen.
Tænd på 200 °C, og steg i ca. 45 min., eller
til centrumtemperaturen er 65 °C målt med et stegetermometer.
Lad stegen hvile
i ca. 15 min., før den skæres ud.
COLESLAW: Snit kålen
i fine strimler.
Riv gulerødderne groft og løget fint.
Vend det sammen, og
tilsæt eddike, salt og sukker.
Rør det hele sammen, og lad det stå 1 time.
Hæld
væden fra, og bland sammen med cremefraiche.
Smag til med salt og peber og drys
med persille.
SKÆR stegen i
skiver, og server med spidskåls-slaw og kogt bulgur eller ris.