En rigtig stærk ungarske gullasch er også rigtig god til natmad.
Til 8 personer:
800 g skært oksekød (klump, yderlår eller tykkam)
100 g stribet flæsk
300 g løg
50 g svinefedt
2 spsk edelsüss paprika
1 tsk rosenpaprika
frisk timian
2 l kogende bouillon
2 fed hvidløg
2 store kartofler
1 rød peberfrugt
2 grønne peberfrugter
400 g flåede tomater
salt, sort peber
evt. cremefraiche
Tilberedningstid: 1 time og 40 min.
Skær oksekødet i halvstore terninger, flæsket i små terninger. Pil løgene og hak dem fint. Smelt svinefedtet i en gryde og lad flæsk og løg snurre gennemsigtigt heri. Tag så gryden af varmen og vent, til fedtet ikke sprutter mere. Så røres de to slags paprika i, og timianen tilsættes. Kom eventuelt en sjat vand i gryden og rør godt rundt, så det, der måtte have sat sig fast i grydens bund, kan komme løs.
Sæt så gryden over varmen igen, kom kødterningerne i og brun dem under hyppig vending i ca. 5 min. Derefter hældes 1/2l af den kogende bouillon i, så stegeskyen kan røres løs.
Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte ned i gryden gennem en hvidløgspresser – eller skær dm selv i små bitte tern. Læg låg på gryden og lad retten snurre for svag varme i 40 min.
Imens skylles kartoflerne, skrælles og skæres i terninger. Peberfrugterne udkernes, skylles og skæres i tynde strimler.
Tomaterne stilles til afdrypning og skæres derefter småt ud.
Efter de 40 minutters forløb kommes kartofler, peberfrugter og tomater i gryden til kødet, og resten af bouillonen hældes ved, hvorefter alt får lov at koge meget sagte i yderligere 30-40 min., til kødet er helt mørt.
Lige inden serveringen smages retten til med salt og peber og man kan eventuelt røre lidt cremefraiche i gullaschen, lige inden den stilles på bordet.