150 gram melede kartofler
30 gram gær
4 dl mælk
3 spsk flormelis
400 gram hvedemel
salt
½ dl olivenolie
Olie til fritering
Kog kartoflerne med skræl.
Opløs gæren i 1 dl lunken, sødet mælk og lad den stå 10 minutter på et varmt sted.
Pil kartoflerne og mos dem, mens de stadig er lune.
Sigt melet ned i en stor skål.
Lav en fordybning i midten og hæld mælk og gær heri.
Tilsæt kartofler og olie og forarbejd det sammen med resten af den let saltede mælk til en smidig dej.
Drys et tyndt lag hvedemel over dejen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time et lunt sted.)
Hæld rigeligt olie på en dyb pande til den går ca. 6 cm op på siderne af panden.
Riv et stykke af dejen , form den til et ca. 2 cm. tykt, fladt brød og læg det ned i den varme olie.
Lad det blive gyldent på panden uden låg , vend det forsigtigt og bag det sprødt på den anden side.
Krydr med salt og spis det varmt.
Hvis man har lyst , kan man hælde syrnet fløde eller hvidløgssaft på sine fladbrød.
Kan også krydres med skinke og revet ost
eller dild, salt, cremefraiche, rosmarin
eller hvidløg og tomat
eller ??
Tips: Ungarsk fladbrød kan serveres med hvad som helst !