Her er en dejlig
klassisk ret at byde et par gæster på. Vi har piftet den lidt op med skinke og
en lækker cremefraichesauce + Mormors agurkesalat.
Arbejdstid: 1 time.
Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
1 stor svinemørbrad
(ca. 600 g)
salt og peber
1 bdt bredbladet
persille (eller kørvel, spinat, estragon)
25 g smør
100 g parma- eller
serranoskinke (skiver)
2½ dl bouillon
Sauce:
1 dl cremefraiche 38%
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
evt. 1-2 tsk
majsstivelse
Tilbehør: kogte
kartofler, rabarberkompot, agurkesalat
*
Puds mørbraden af,
flæk den næsten helt igennem med en skarp kniv og bank den let ud.
Drys kødet med salt
og peber, læg skyllet, plukket persille på og luk kødet sammen med kødnåle.
Brun mørbraden på en
pande med smør, tag nålene ud og pak den ind i tynde skiver skinke.
Læg mørbraden i en
lille bradepande, hæld bouillon ved og sæt kødet i ovnen ved 200 °C i ca. 25
min.
Tag det ud af ovnen
og lad det hvile tildækket mindst 15 min.
Si bouillonen over i
en lille gryde og tilsæt cremefraiche.
Lad saucen koge
igennem og smag til med sennep, salt og peber.
Jævn evt. med
majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Server kødet i
skiver med sauce, kartofler, rabarberkompot og agurkesalat.
TIPS: I stedet for parma-
eller serranoskinke kan du bruge baconskiver.
AGURKESALAT: Vask 1
stor salatagurk og skær den i tynde skiver.
Drys ½ spsk salt
over og læg agurkeskiverne i pres mellem to tallerkener i 20 min.
Hæld den afdryppede
væske af, drys med 1-2 spsk sukker og friskkværnet peber og spæd med ca. 1 dl
eddike, så det netop dækker.
RABARBERKOMPOT: Vask
1 bundt rabarber og snit dem i 3 cm lange stykker.
Kom dem i en
sauterpande med det vand, der hænger ved.
Vend 150 g sukker i
og varm langsomt op.
Lad kompotten simre
ca. 5 min., til rabarberne er møre, men ikke udkogte.
Hæld det straks i en
skål til afkøling.
Se mere tilbehør her:
kartofler, ris, dampede grønsager eller brød