Grillede svinekoteletter med grillet spidskål med timian,
ærter, persille og grillet citron. Lækker menu til varme sommeraftener. Se
opskriften her.
Servering til 4 personer. 30 min.
# Ingredienser
1 spidskål
20 g smør
4 spsk vand
1 tsk tørret timian
lidt salt
4 stykker alufolie
800 g kartofler, små
4 svinekoteletter
2 citroner
200 g grønne ærter
lidt rapsolie
1 bundt persille
lidt grill-olie
*
Sådan gør du
1. Del spidskålen i kvarte. Og læg hver kvart på hvert sit
stykke alufolie.
Læg en smørklat og en spsk vand ned ved hvert kvarte kål,
drys ned timian og let med salt.
Pak alufolien omkring kålen.
2. Skrub kartoflerne og kog dem.
3. Dup kødet tørt, pensl det med grill-olie/barbeque.
4. Grill kålen – ca. 20 minutter – grill kødet og skær
citronerne i halve og grill disse.
5. Kom ærterne i en gryde, drys let med salt, dryp let med olie,
hæld kogende vand over, kog op og hæld vandet fra.
6. Skyl, tør og nip persille.
Anret kødet med kål, ærter, persille, citron – og
kartoflerne ved siden af.
Energi: Protein 6.1 g. Kulhydrater 8.6 g. Fedt 3.8 g. Energi/
pers 533 kcal. Fedtenergi 37 %