Tag en almindelig svinekotelet og lad den få en udsøgt smag,
ved hjælp af en salsaglasering. Server med majs og pilafris til.
• Salsa indeholder næsten intet fedt.
• Afpudset svinekød er næsten lige så magert som kylling.
Forberedelse 20 min. + hvile. Tilberedning 1 time og 30 min.
12 skiver:
# Råvarer til Svinekam salsaglaseret
1 mager svinekam à 1350 g
2 fed hvidløg
SALSA:
1 tomat
½ rødløg
1 spsk hakket koriander eller persille
1 spsk honning
1 spsk friskpresset limesaft
1 tsk hakket jalapeño
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 250 °C.
Pil hvidløgene og skær dem i skiver på langs.
2 Skær tomaten i tern. Pil løget og hak det fint.
Bland tomat, koriander, honning, limesaft og hakket jalapeño
i en skål.
Stil det til side.
3 Placer stegen på et skærebræt og skær snit med 2½ cm
mellemrum, langs med begge sider af benet.
Stik hvidløgsskiverne i snittene.
4 Læg stegen i en bradepande.
Placer den på en rist og steg i ovnen 15 min.
Skru ned til 200 °C.
Sæt et kødtermometer i stegen og fortsæt med at stege i
ovnen, til temperaturen viser 70 °C, ca. 1 time og 15 min.
Pensl kødet med salsa hvert kvarter de sidste 45 min. af
stegetiden.
5 Tag stegen ud af ovnen og placer den på et skærebræt.
Lad den hvile i 20 min.
Skær i skiver og server. Garner med lime og koriander.
Tips & råd
Rødløg kan købes året rundt. De har en mild smag, som gør
dem velegnede til salater og saucer. Skallen skal være tør og sprød og den må
ikke have pletter, når man køber løgene.
Smør målebægre og lignende med fedtstof eller olie, så
sætter honning, sirup eller anden klistret masse sig ikke på
redskabet/værktøjet.
GENVEJ: Anvend 2½ dl færdigkøbt salsa i stedet for den
hjemmelavede.
PR. PORTION: Energi: Kcal 144= kJ 604
Kulhydrat 2 g Protein 25 g Fedt 4 g (25%) Fibre 0 g