500 g hakket kalv og flæsk
1-2 mellemstore kogte kartofler
½ løg
1 ½ tsk salt
1 æg
¾ tsk malet allehånde
1 ½ dl kaffefløde
Smør til stegning
Sauce
3 dl kraft fra panden
1 kød bouillonterning
2 spsk hvedemel
1 dl mælk eller vand
1 spsk soja
½ dl piskefløde
Skræl og riv kartoflen/kartoflerne på rivejernets grove side.
Pil og hak løget fint og svits det gyldent i smør på panden.
Rør farsen godt sammen med revne kartofler, svitset løg, æg, fløde og krydderier.
Rul små fine runde kødboller, steg dem brune i smør.
Kom kødbollerne i et varmt serveringsfad.
Dæk med alufolie.
Kom 3 dl vand på panden, rør godt rundt og skrab panden i bunden.
Opløs bouillonterningen i kraften.
Pisk mælk eller vand sammen med hvedemel til en jævning og pisk den ned i kraften på panden.
Smag til med soja og rør til sidst lidt fløde i.